Skip to main content

Ο Μόμιρ Τάσιτς στο SuperBasket: «Θα μπορούσε να παίζει Euroleague ο Ολυμπιακός»

 Ο προπονητής της Ναντέζντα Όρενμπουργκ, Μόμιρ Τάσιτς μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr ενόψει του αγώνα της Ρωσικής ομάδας με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (28/10) για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του EuroCup Women, για τις απόψεις σχετικά με τις δύο νίκες της ομάδας του, για το επίπεδο της διοργάνωσης, αλλά και ποια νοοτροπία θέλει να έχουν οι παίκτριες του.

 Η Ναντέζντα Όρενμπουργκ θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες ομάδες στην Ρωσία αλλά και στις ευρωπαικές διοργανώσεις, αφού μεταξύ άλλων κατέκτησε το EuroCup Women τη σεζόν 2018-2019.

Κάτι που σημαίνει ότι η  ομάδα από τα Νότια Ουράλια πέρα από την δυναμική, το ταλέντο και τις εξαιρετικές εμφανίσεις, έχει και μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη. Φέτος, η Ναντέζντα νίκησε στα δύο πρώτα ματς στο EuroCup Women, την Πολωνική Μπίντγκοζ εντός έδρας  με 77-45 και τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας με 92-86, με τον κόουτς Μόμιρ Τάσιτς να μας υπογραμμίζει ότι θεωρεί πως οι επαναληπτικοί αγώνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Ο 40χρονος Σέρβος προπονητής έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στα ευρωπαικά γήπεδα και γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις των μεγάλων διασυλλογικών διοργανώσεων, ενώ μας επεσήμανε ότι θεωρεί πως η δουλειά στην προπόνηση είναι πάρα πολύ σημαντική. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ναντέζντα θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό την Πέμπτή (28/10) για την τρίτη αγωνιστική του EuroCup Women, με τις δύο ομάδες να έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. 

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Μομίρ Τάσιτς στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (28/10). Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική ομάδα; Που στοχεύετε για να νικήσετε τον Ολυμπιακό;
 
Η Ελληνική ομάδα αποτελείται από πολύ καλές και έμπειρες παίκτριες. Ο κόουτς Ζίμπαρτς είναι εξαιρετικός leader μιας ομάδας που είναι από τις καλύτερες ομάδες του Eurocup. Σε κάθε θέση έχουν δύο σπουδαίες παίκτριες και μπορούν να παίξουν σε υψηλή ένταση και στα 40 λεπτά.  
 
image_-_2021-10-25T121050.848.jpg
 
Νικήσατε στα δύο πρώτα ματς του EuroCup Women. Πως αξιολογείτε αυτές τις εμφανίσεις;
 
Ναι, νικήσαμε αλλά δεν ήταν κάτι τόσο εύκολα. Ιδιαίτερα στο Βελιγράδι. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια νέα, ανταγωνιστική ομάδα, με πολύ ταλέντο. Στο δεύτερο ματς ήμασταν καλύτεροι από την ομάδα από την Πολωνία, αλλά ήρθαν στην Ρωσία χωρίς την πρώτη τους σέντερ. Θεωρώ ότι οι επαναληπτικοί αγώνες με όλες τις ομάδες θα είναι δύσκολοι.

Οπότε, ποιες είναι οι πρώτες απόψεις σας για το επίπεδο του φετινού EuroCup Women και επίσης ποιες είναι οι προσδοκίες σας;

Ωραία, θεωρώ ότι κάποιες ομάδες μπορούν άνετα να παίξουν στην EuroLeague. Τα ρόστερ της Βαλένθια, της Λυών, του Ολυμπιακού και κάποιων άλλων ομάδων έχουν πολύ ταλέντο και είναι γεμάτα με αστέρες των Εθνικών ομάδων. Έτσι, θα είναι δύσκολο αυτή τη σεζόν για τον καθένα να πάει μέχρι το τέλος.Ο στόχος μας είναι να πηγαίνουμε βήμα προς βήμα. Θα δούμε, αυτή η σεζόν είναι απρόβλεπτη για εμάς, νέο γκρουπ παικτών, νέος προπονητής.  Όλα όσα χρειάζονται να γίνουν, θα τα κάνουμε. Αν θα είναι αρκετά, ο χρόνος θα το δείξει σε όλους.
 
image_-_2021-10-25T121055.683.jpg
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και ποια νοοτροπία θέλετε η ομάδα σας να έχει στο γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα;
 
Δεν έχουμε κάποια φιλοσοφία εδώ. Ένας είναι ο κανόνας- να προπονείσαι πιο σκληρά από τον καθένα. Τώρα, προσπαθώ να εμφυσήσω στο μυαλό των παικτών ότι η προπόνηση είναι πιο σημαντική από το παιχνίδι. Το ματς είναι απλά ένα τεστ των γνώσεων και της προσπάθειας στην προπόνηση. Έχουμε κάποια θέματα. Ήρθα πριν από λίγο καιρό, δεν κάναμε ούτε μία προπόνηση με πλήρες ρόστερ, οπότε χρειαζόμαστε χρόνο και υγιείς παίκτες πρώτα.
 
 
Το Ρωσικό πρωτάθλημα μπάσκετ γυναικών είναι πολύ ανταγωνιστικό και φυσικά, ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα παίκτης για να παίξει και να ξεχωρίσει σε αυτό το πρωτάθλημα;
 
Πρέπει να είναι ανταγωνιστική για δύο ή ακόμη και τρεις φορές κάποιες φορές την εβδομάδα. Δεν είναι τόσο εύκολο, ειδικά το να ταξιδεύεις σε μεγάλες αποστάσεις από πόλη σε πόλη, αλλά η νοοτροπία των παικτριών και η μεγάλη υπευθυνότητα που δείχνουν για τα αποτελέσματα της ομάδας είναι πολύ σημαντικά στη στρατηγική μας. Η πίστη και η αφοσίωση στην ομάδα μένα είναι απλώς μια υποχρέωση για εμάς. Η Ναντέζντα Όρενμπουργκ είναι μια σπουδαία ομάδα με μεγάλη παράδοση και όλοι είμαστε ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ και αυτό είναι το πρώτο πράγμα για τον καθένα.