Skip to main content

Μπλίζνιουκ στο Superbasket: «Η φιλοσοφία μας ξεκινάει από την άμυνα, ανυπομονούμε για το ματς με την Ελλάδα»

Ο άσος της Τσμόκι Μινσκ, Βλάντισλαβ Μπλίζνιουκ μίλησε στο superbasket.gr τόσο για το ματς της Τετάρτης (3/11) με το Περιστέρι, το πώς αξιολογεί την επίδοση της ομάδας του στην Ευρώπη μέχρι τώρα και ποιοι είναι στόχοι, αλλά και τις πρώτες σκέψεις για τον αγώνα της Εθνικής Λευκορωσίας με την Εθνική Ελλάδα για τα "παράθυρα" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ο 22χρονος Λευκορώσος πόιντ γκαρντ αποτέλει από τα βασικά γρανάζια της Τσμοκι Μινσκ, η οποία θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι την Τετάρτη (3/11) για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του FIBA Europe Cup, ενώ υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο αγώνα η 13φορές πρωταθλήτρια Λευκορωσίας νίκησε το Περιστέρι στην παράταση με 87-85.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Βλάντισλαβ Μπλίζνιουκ έχει φέτος στο FIBA Europe Cup κατά μέσο όρο δέκα πόντους, δύο ασίστ και ένα ριμπάουντ σε τρεις αγώνες, ενώ σκόραρε 17 πόντους στον τελευταίο αγώνα με την Δανέζικη Μπάκεν Μπέρς, ενώ μας ανέλυσε το πόσο ιδιαίτερο και υψηλού επιπέδου είναι τόσο η VTB League όσο και οι ευρωπαικές διοργανώσεις, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της άμυνας για την ομάδα τους. Επίσης, ο Μπλίζνιουκ αγωνίστηκε και με την Εθνική Λευκορωσίας στην πρώτη φάση των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με την χώρα της Ανατολικής Ευρώπης να αντιμετωπίζει την Εθνική Ελλάδας την Κυριακή (28/11, 17:00) στο Νικ Γκάλης Χολ στην Θεσσαλονίκη για τα "παράθυρα" των προκριματικών.

Όλα όσα δήλωσε ο Βλάντισλαβ Μπλίζνιουκ στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Η Τσμόκι Μινσκ θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι την Τετάρτη (3/11). Θα ήθελα να μου πεις τις σκέψεις σου για τον αγώνα
 
Έχουμε ήδη παίξει με το Περιστέρι στο Μινσκ, οπού χάσαμε διαφορά 18 πόντων, αλλά νικήσαμε στην παράταση. Ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα είναι ασυμβίβαστη και με χαρακτήρα. Προετοιμαζόμαστε για ένα δύσκολο παιχνίδι.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Η ομάδα σας έχει ήδη δύο νίκες σε τρεις αγώνες στην φετινή διοργάνωση του FIBA Europe Cup. Θα ήθελα να μας πεις για τις απόψεις αλλά και τους στόχους που έχετε στην διοργάνωση
 
Προετοιμαζόμαστε και συντονιζόμαστε για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με το Περιστέρι. Φυσικά, θα θέλαμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.
 
Η Τσμοκι Μινσκ είναι μια ομάδα που παίζει αρκετά χρόνια στην VTB League και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τι χρειάζεται μια ομάδα για να είναι ανταγωνιστική σε τόσο υψηλό επίπεδο.
 
Η VTB League και το FIBA Europe Cup είναι σοβαρά τουρνουά με υψηλού επιπέδου ομάδες. Είναι πολύ ευχάριστο που παίζουμε με σοβαρούς αντιπάλους. Σε τέτοια παιχνίδια, αναμφίβολα αποκτούμε εμπειρία. Πρώτα από όλα σε κάθε παιχνιδι, πρέπει να παίξουμε άμυνα, μόνο τότε μπορούμε να υπολογίζουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.
 
image_-_2021-11-03T131157.648.jpg
 
Επίσης, ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θα θέλατε να βγάζετε στο παρκέ;
 
Ξανά, η φιλοσοφία του παιχνιδιού μας προέρχεται πρωτίστως από την άμυνα. Κάθε παίκτης που μπαίνει στο γήπεδο πρέπει να βγαίνει με ενέργεια, να παίζει με πλήρη αφοσίωση και να είναι 100%
 
Κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου, η Εθνική Λευκορωσίας θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα ήθελα να μου σχολιάσεις πως περιμένετε τα παιχνίδια.
 
Είναι δύσκολο μέχρι στιγμής να ξέρουμε με ποιο ρόστερ θα παίξει η Ελλάδα στα "παράθυρα" του Νοεμβρίου, αλλά ξέρω ότι  θα είναι σπουδαίοι αγώνες και τους περιμένουμε με ανυπομονησία.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.