Skip to main content

Η προπονήτρια της Εθνικής ΗΠΑ, Σερίλ Ριβ στο Superbasket: «Όλα έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα»

Η προπονήτρια της Εθνικής ΗΠΑ, Σερίλ Ριβ απάντησε αποκλειστικά σε ερώτηση του superbasket.gr στην συνέντευξη τύπου πριν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2022, για το ποια χαρακτηριστικά θα ήθελε η ομάδα της να βγάλει στο παρκέ σε αυτούς τους αγώνες.

Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών διεξάγονται στις10-13 Φεβρουαρίου σε τέσσερα γκρουπ, τα οποία διεξάγονται στο Βελιγράδι της Σερβίας, στην Γουάσινγκτον των ΗΠΑ και στην Οσάκα της Ιαπωνίας. Συνολικά θα προκριθούν δέκα ομάδες, ενώ ήδη έχουν προκριθεί η διοργανώτρια Αυστραλίας και η νικήτρια του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Τόκιο, ΗΠΑ.

Η κόουτς Σερίλ Ριβ είναι η προπονήτρια της Εθνικής ΗΠΑ και βρίσκεται  από το 2010 στις Μινεσότα Λινξ, έχοντας κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα WNBA (2011, 2013, 2015, 2017).

Η Αμερική θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο στις 11/2 και το Πουέρτο Ρίκο στι 12/2.

Αναλυτικά η ερώτηση του superbasket.gr και του Άρη Κατσίδη σττην κόουτς της Εθνικής ΗΠΑ, Σερίλ Ριβ.

Τι χαρακτηριστικά θα θέλατε από την ομάδα σας να βγάλει στο παρκέ σε αυτούς τους αγώνες;

Ωραία, όλα έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα, οπότε νομίζω ότι ο κάθε προπονητής θα ανέφερε μερικά από τα στατιστικά που έχουν σημασία για την ομάδα του. Το ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς (field goal percentage) σίγουρα θα είναι σε αυτά. Το να είμαστε προσεκτικοί στο να φροντίζουμε την μπάλα και στα ριμπάουντ. Νομίζω ότι αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που μου έρχονται στο μυαλό. Οι παίκτριες πιθανόν είναι σε καλύτερη θέση να απαντήσουν από αυτά που έχουν ακούσει από εμάς μέσα από τις προπονήσεις. Έχουμε μόνο δύο παιχνίδια και οπότε πρέπει πολύ γρήγορα να προσδιορίσουμε την επιλογή στα σουτ, δηλαδή ποιες παίκτριες θα πάρουν τα σουτ, τέτοια φύσεως πράγματα και η ομάδα είναι πραγματικά καλή σε αυτό. Νομίζω ότι όλες έχουν τον χώρο τους για να κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν καλά και έτσι, όταν το καταφέρουμε αυτό, οδηγεί στην αποτελεσματικότητα και για αυτό τον λόγο είμαστε εδώ. 

Δείτε την ερώτηση μας στο 5:30