Skip to main content

Ρεμεντέλας στο Superbasket: «Το Ψυχικό δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του στην Basket League»

Ο προπονητής του Ψυχικού, Γιώργος Ρεμεντέλας μίλησε στο superbasket.gr τόσο για το πώς η ομάδα του κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Basket League της νέας αγωνιστικής σεζόν και ποιές ήταν οι στιγμές που πίστεψαν μέσα στην φετινή χρονιά ότι θα μπορούσαν να την διεκδικήσουν, όσο και ποια στοιχεία θα κάνουν την ομάδα των Βορείων προαστίων να ξεχωρίζει στην πρώτη Εθνική κατηγορία από την νέα χρονιά.

Ο κόουτς Γιώργος Ρεμεντέλας οδήγησε την ομάδα του Ψυχικού στην άνοδο στην Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, ο οποιος συμπληρώνει αισίως 37 χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 1985.  Ο Έλληνας προπονητής έχει περάσει 19 χρόνια στο Ψυχικό, από το 2003 βρίσκεται και κατάφερε με συντονισμό, προγραμματισμό  και πίστη στον στόχο, να ανεβάσει την ομάδα από τις πιο χαμηλές κατηγορίες. Ο Αθηναικός σύλλογος αγωνίζεται τα τελευταία εννιά χρόνια και συγκεκριμένα από τη σεζόν 2013-2014, στην Α2 Ανδρών, ενώ φέτος πήρε το εισιτήριο για την άνοδο στην Basket League.

Πώς το Ψυχικό πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην πρώτη Εθνική κατηγορία;

Η Α2 αδιαμφισβήτητα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αφού μεγάλος αριθμός ομάδων προσπάθησαν να διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια της ανόδου. Η Καρδίτσα με ρεκόρ 24-4 πήρε την πρώτη θέση και το απευθείας εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία την νέα χρονιά, ενώ στην δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου βρέθηκε το Ψυχικό με ρεκόρ 21-7 και για αυτό μετέβη στα playoffs προβιβασμού.

Εκεί η Αθηναική ομάδα νίκησε στα ημιτελικά την Ελευθερούπολη με 2-1 στην σειρά, ενώ στον τελικό αντιμετώπισε τον Τρίτωνα, τον οποίο επικράτησε επίσης με 2-1 στην σειρά.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο προπονητής του Ψυχικού, Γιώργος Ρεμεντέλας στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Για τα playoffs και για την άνοδο: "Αυτήν την στιγμή, η άνοδος είναι στην ουσία το επιστέγασμα μιας πολύ όμορφης πορείας με πολύ συναίσθημα. Δεν ήταν αυτοσκοπός τίποτα από ότι έχουμε πετύχει. Εγώ όταν ήρθα εδώ η ομάδα ήταν Β' κατηγορία Αθηνών. Είναι η απόλυτη δικαίωση για τον τρόπο που λειτουργεί αυτό το σωματείο, όλο αυτόν τον καιρό, όλα αυτά τα χρόνια, που για εμένα τουλάχιστον είναι η μισή μου ζωή".

Σχετικά σε ποιούς αγώνες και σε ποια σημεία,  θεωρείτε ότι κρίθηκε η άνοδος: "Πέρα από τα μπαράζ ανόδου, θα συμπεριλάβω και τα παιχνίδια που δώσαμε μετά από ένα σημείο και μετά εμείς, γιατί είχαμε πολλά αναβληθέντα αν θυμάστε. Κρίθηκε στους πολύ σκληρά πνευματικά αθλητές που έχουμε. Δεν λυγίσαμε ποτέ, ενώ είχαμε αναποδιές, δηλαδή χάσαμε το πρώτο ματς με την Ελευθερούπολη δεν πτοηθήκαμε, είχαμε πίστη να ανατρέψουμε την κατάσταση και το καταφέραμε. Χάσαμε από τον Τρίτωνα με διαφορά το Σάββατο, δεν μας πτόησε και τελικά την Τετάρτη, κάναμε εμφατική νίκη με καλή παρουσία. Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στον χαρακτήρα και στον αθλητικό εγωισμό των παικτών".

Για την μεγάλη στήριξη του κόσμου που στήριξε την ομάδα του Ψυχικού: "Για την μεγάλη στήριξη του κόσμου; "Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο επίτευγμα που έχει γίνει, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, δηλαδή το ότι καταφέραμε να φέρουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο σε όλη αυτήν την πορεία. Πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Ψυχικού και αυτό εύχομαι να είναι μια μικρή κληρονομιά στην ομάδα, δηλαδή να την ακολουθεί αρκετός κόσμος από εδώ και πέρα. Ήταν συγκινητική η παρουσία τους".

Σε πιο σημείο της χρονιάς θεωρείτε ότι ήταν το turning point, δηλαδή εκείνο το σημείο που πιστέψατε ότι μπορούσατε να πάρετε την άνοδο: "Υπήρχαν μέσα στην χρονιά, αγώνες-σταθμοί που μπορούσαν να δείξουν τις δυνατότητες της ομάδας. Ο πρώτος από αυτούς ήταν ο αγώνας με τον Τρίτωνα στον πρώτο γύρο. Οπού απέναντι σε ένα πλήρη Τρίτωνα, κατάφεραμε να νικήσουμε στην τρίτη παράταση. Αυτός ήταν ένας αγώνας εφαλτήριο.Ο δεύτερος αγώνας ήταν η ευρεία νίκη επί του Χαρίλαου Τρικούπη, οπού ήταν μέσα στα φαβορί για την άνοδο. Και από εκεί και πέρα, όλα πήραν τον δρόμο τους, δηλαδή η ομάδα πίστεψε στις δυνατότητες της, είδαμε ότι διαφορές δεν υπήρχαν στην ουσία μεγάλες και μετά βλέπαμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, κάναμε το καλύτερο δυνατό. Δεν υποτιμήσαμε κανέναν, αλλά όλα αυτά που συζητάμε τώρα έχουν αφετηρία την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε στο γήπεδο τον Αύγουστο. Από εκεί και μετά προέκυψε και είναι δύσκολο αυτό να το βρεις, μια πολύ καλή χημεία μέσα στην ομάδα και στους παίκτες, στους προπονητές, στο προσωπικό και από εκεί στην ουσία νομίζω ότι ξεκινήσανε όλα. Μας προέκυψε μια φανταστική χημεία, που ήταν το μεγάλο μας όπλο όλη την χρονιά".

Κάθε νέα σεζόν τα πράγματα αλλάζουν, αλλά τι θεωρείτε ότι θα κάνει το Ψυχικό να ξεχωρίζει στην Basket League, δηλαδή ποιο θα είναι το σήμα κατατεθέν του: "Δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του το Ψυχικό. Αν πρώτα ο Θεός καταφέρουμε να εκπληρώσουμε τις προϋποθέσεις που είναι αρκετά δύσκολες. Έχουμε να λύσουμε το γηπεδικό, το οικονομικό κομμάτι με τις νέες προϋποθέσεις πλέον που ισχύουν είναι άλλο ένα σημείο που πρέπει να προσπεράσουμε και να ανταπεξέλθουμε. Και αυτά να γίνουν, δεν θα χάσει τον χαρακτήρα που είχε μέχρι τώρα. Δεν θα γίνει μια ομάδα, η οποία θα παίζει, γιατί θα έχει έξι ξένους. Θα έχει μέσα το ρομαντικό στοιχείο, αυτό που το εκπροσωπεί τόσα χρόνια και την χαρακτηρίζει".