Skip to main content

Ο Κόνορ Μόργκαν στο Superbasket: «Δύσκολο το παιχνίδι με τον Προμηθέα, το ρόστερ μας έχει πολύ ταλέντο»

Ο πάουερ φόργουορντ/σέντερ της Σλασκ Βροτσλάβ, Κόνορ Μόργκαν μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, λίγο πριν τον αγώνα με τον Προμηθέα, για τους στόχους και την φιλοσοφία της ομάδας του, για την εξέλιξη των ψηλών με μεγαλύτερη ευστοχία στα τρίποντα, αλλά και για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και για την πρόκριση που εξασφάλισαν οι "κόκκινοι" τον Νοέμβριο του 2022 για το ΠΚ του 2023.

Ο Καναδός πάουερ φόργουορντ/σέντερ αγωνίζεται την φετινή σεζόν στην Σλασκ Βροστλάβ, η οποία από πέρσι έχει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Πολωνίας, κάτι που πέτυχε συνολικά για 18η φορά.

Στο πολωνικό πρωτάθλημα, οι "πράσινοι" έχουν 8/8 και βρίσκονται στην πρώτη θέση, κάτι που δείχνει ότι και φέτος θα είναι ανταγωνιστικοί, για να υπερασπιστούν τον περσινό τίτλο τους. 

Ο Κόνορ Μόργκαν είναι ένας παίκτης πολύ κομβικός για την πολωνική ομάδα και στην άμυνα και στην επίθεση, για αυτό και έχει κατά μέσο όρο 14.3 πόντους, 6.6 ριμπάουντ, μία ασίστ και 0.5 κλεψίματα φέτος. Παρά το ύψος του και το ότι είναι πάουερ φόργουορντ/σέντερ, ο 28χρονος Καναδός σέντερ έχει πολύ καλό τρίποντο, υπογραμμίζοντας στις δηλώσεις του ότι αυτό είναι κάτι που τον έχει βοηθήσει, γιατί το παιχνίδι του μπάσκετ στηρίζεται στην εξέλιξη του τριπόντου.

Ο Κόνορ Μόργκαν μίλησε στο superbasket.gr για την εμπειρία της συμμετοχής με την Εθνική Καναδά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, αλλά και της συμμετοχής του στην πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, κάτι που εξασφάλισαν οι "κόκκινοι" μέσω των προκριματικών τον Νοέμβριο του 2022. Επίσης, με την Εθνική Καναδά, έχει κατακτήσει ένα ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2018.

 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Κόνορ Μόργκαν στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Θα αντιμετωπίσετε τον Προμηθέα την Τετάρτη (23/11). Ποια είναι η άποψη σας για την ελληνική ομάδα; Πώς στοχεύετε να νικήσετε τον Προμηθέα;
 
Είναι μεγάλο παιχνίδι για εμάς. Δεν έχουμε ακόμη νίκη στην διοργάνωση και ψάχνουμε να πετύχουμε το πρώτο ματς θετικό αποτέλεσμα. Θα παλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε ως ομάδα για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στο Eurocup.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;
 
Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει μεγάλο σεβασμό από όλη την Ευρώπη. Προσωπικά, δεν έχω παίξει κόντρα σε ελληνική ομάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Προμηθέα.
 
Ποιοι είναι οι στόχοι της Σλασκ Βρότσλαβ για την φετινή σεζόν και ποια νοοτροπία θέλετε να έχετε στον αγωνιστικό χώρο;
 
Ως ομάδα, δίνουμε πολύ ενέργεια στο πολωνικό πρωτάθλημα και έχουμε ένα πολύ ταλαντούχο ρόστερ. Ο στόχος για εμάς είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Επίσης, υπάρχουν και άλλες ομάδες που είναι σε θέση και θέλουν να πάρουν το πρωτάθλημα. Όπως πηγαίνει το Eurocup, νομίζω ότι θα θέλαμε πολύ να προκριθούμε στα playoffs. Φυσικά, με την αρχή που κάναμε θα είναι λίγο δύσκολο. Αλλά, θεωρώ και με το ρόστερ που έχουμε, οπού τα παιδιά φέρνουν ενέργεια στο παιχνίδι, νομίζω είναι κάτι οπού θα στοχεύσουμε. 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Είστε πρώτοι και αήττητοι στο πολωνικό πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Ποια θεωρείς ότι είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει την ομάδα επιτυχημένη μέχρι τώρα;
 
Το ρόστερ μας έχει πολύ ταλέντο. Μοιραζόμαστε πολύ καλά την μπάλα. Παίρνουμε πολύ καλά σουτ. Φέρνουμε ενέργεια για την ομάδα στο παιχνίδι και παίζουμε δυνατά. Βέβαια στα τελευταία παιχνίδι, έπεσε η ενέργεια μας στην τρίτη ή στην τέταρτη περίοδο και η ομάδα έπρεπε μετά να επιστρέψει και να ξαναπάρει την διαφορά. Θεωρώ ότι είναι κλειδί για εμάς να δώσουμε ενέργεια στην ομάδα και να συνεχίσουμε να παλεύουμε.
 
Αν και είσαι πάουερ φόργουορντ/σέντερ, έχεις στο παιχνίδι σου τα τρίποντα. Θα ήθελε να μας πεις τις απόψεις σου για την εξέλιξη του μπάσκετ και τους ψηλούς που έχουν γίνει και σουτέρ.
 
Αδιαμφισβήτητα το παιχνίδι συνολικά εξελίσσεται περισσότερο γύρω από το τρίποντο. Ευτυχώς, εγώ το είχα βάλει από πολύ νωρίς στο παιχνίδι μου κατά την ανάπτυξη μου. Με βοήθησε, ανέβασε την καριέρα μου φυσικά. Χρειάζεται να έχεις έναν τέτοιο σουτέρ σε μια ομάδα και να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για τους πόιντ γκαρντς. Θεωρώ ότι σε συνάρτηση με τις ικανότητες που έχω, είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό για πολλές ομάδες γιατί ανοίγω χώρους με αυτό και κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα επιθετικά. 
 
Συμμετείχες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 τον Νοέμβριο με την εθνική ομάδα του Καναδά και κερδίσατε το εισιτήριο για την τελική φάση της μεγάλης διοργάνωσης. Θα ήθελα να μας μιλήσεις για αυτό.
 
Ήταν κάτι ωραίο. Όπως και το 2018 κόντρα στην Βραζιλία είχαμε προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, έτσι και τώρα το 2022, πήραμε το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της επόμενης χρονιάς. Είμαι στην ομάδα τα τελευταία έξι χρόνια και προκριθήκαμε και τις δύο φορές, κάτι που είναι πολύ σπέσιαλ. Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ την Εθνική Καναδά και θέλω να το κάνω όσες περισσότερες φορές μπορώ. Περνάω πολύ καλά και χαίρομαι που βλέπω και τα άλλα παιδιά, για τα οποία ελπίζω να τα πηγαίνουμε καλά και να παραμείνουν υγιείς. Θα δούμε πώς θα τα πάμε το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζω να έρθουν οι παίκτες από το NBA και να παίξουμε καλά, ενώ εύχομαι να φέρουν ένα μετάλλιο για εμάς. Θα ήταν κάτι σπουδαίο. Δουλέψαμε πολύ για να φτιάξουμε την ομάδα και να πάμε εκεί. Δηλαδή, για να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζω ότι όλα τα ταλέντα της Εθνικής Καναδάς, να έρθουν και να παίξουν για την ομάδα. 
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στο οποίο συμμετείχες με την εθνική ομάδα του Καναδά;
 
Ήταν μια σπουδαία στιγμή για μένα. Ίσως είναι μια από τις καλύτερες αναμνήσεις μου ατομικά από διοργάνωση στο μπάσκετ. Μπήκα στην ομάδα λίγο αργά. Έπαιζα στην Μπανταλόνα τότε και πήρα το αεροπλάνο από εκεί για να πάω στην Κίνα, μια μέρα πριν το πρώτο ματς της Εθνικής Κανάδα με την Εθνική Αυστραλίας. Συνολικα΄ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, ήταν απίθανο. Όλα τα πράγματα σχετικά με αυτό ήταν μαγικά.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.