Skip to main content

Η Τζόρτζια Σοττάνα στο Superbasket: «Η φιλοσοφία της ομάδας έχει να κάνει με το να παίζουμε σοβαρό μπάσκετ»

  Η άσος της Φαμίλια Σκιο, Τζόρτζια Σοττάνα μίλησε αποκλειστικά στο superbasket.gr, υπογραμμίζοντας την φιλοσοφία και την νοοτροπία της ιταλικής ομάδας, αλλά και την συνεργασία με το ελληνικό προπονητικό σταφ, μαζί με το οποίο κατέκτησε πέρσι το three peat και φέτος μέχρις στιγμής το ιταλικό σούπερ καπ.

 Η Τζόρτζια Σοττάνα αποτελεί μια από τις πιο γνωστές πόιντ γκαρντ στις ευρωπαικές διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Η 34χρονη Ιταλίδα γκαρντ πέρσι κατέκτησε με την Φαμίλια Σκιο των κόουτς Τζώρτζη Δικαιουλάκου και Πέτρου Πρέκα το three peat, αφού σήκωσαν το σούπερ καπ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Έχει ένα μεγάλο παλμαρέ, αφού μετράει έξι πρωταθλήματα Ιταλίας, οχτώ Κύπελλα Ιταλίας, επτά Σούπερ Καπ Ιταλίας και ένα πρωτάθλημα Τουρκίας, ενώ ήταν διεθνής με την  Εθνική Ιταλίας από το 2007. Η Σοττάνα πέρα από τις εξαιρετικές ικανότητες, δεξιότητες και μεγάλη εμπειρία, αποτελεί και βασικό πυλώνα της ομάδας της και για αυτό το λόγο πάντα κάνει την διαφορά.

H Φαμίλα Σκιο υπό τις οδηγίες των Ελλήνων προπονητών είναι αήττητη στο ιταλικό πρωτάθλημα, έχοντας κάνει 14/14. Ιδιαίτερα ανταγωνιστική και με αξιώσεις είναι και στην EuroLeague Women, αφού έχει ρεκόρ 5-3 και είναι στην τρίτη θέση του ομίλου της, μόλις μια νίκη μακριά από την πρώτη Σοπρόν μετά από οχτώ αγωνιστικές. Επίσης, η ομάδα από την Βιντσέντσα κατέκτησε και φέτος το ιταλικό σούπερ καπ τον Σεπτέμβριο επικρατώντας της Λούκκα και της Βίρτους Μπολόνια αντίστοιχα. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε η Τζόρτζια Σοττάνα στο superbasket.gr και στον Άρη Κατσίδη:

Πρώτα θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις αναμνήσεις σου και τις σκέψεις σου από το three-peat (πρωτάθλημα, κύπελλο, σούπερ καπ) με την Φαμίλα Σκίο
 
Ήταν πολύ σπέσιαλ που καταφέραμε να κερδίσουμε και τα τρία τρόπαια στην Ιταλία. Δεν ήταν εύκολο να το κάνουμε. Ήταν σίγουρα μια ικανοποίηση και νιώσαμε χαρά, γιατί η περσινή ομάδα ήταν μοναδική: οι περισσότερες από εμάς ήμασταν φίλες και εκτός από τον αγωνιστικό χώρο και αυτό θεωρώ ότι την έκανε ακόμα πιο σπέσιαλ. Στα χαρτιά ήμασταν η καλύτερη ομάδα, αλλά κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να το αποδείξεις στην πράξη. Είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, όπως κάθε άλλη ομάδα στην διάρκεια της σεζόν, αλλά στο τέλος αποδείξαμε την αξία μας.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή σεζόν και πως αξιολογείς τις εμφανίσεις σας σε Ιταλία και στην Ευρώπη;
 
Αυτή η σεζόν είναι διαφορετική, γιατί η ομάδα είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με πέρσι. Πολλές νέες παίκτριες, διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και ακόμα προσπαθούμε να βρούμε την ταυτότητα μας, κάτι που δεν είναι εύκολο να δημιουργηθεί. Άλλα έχουμε πολύ ταλέντο αναμειγμένο με πολύ εμπειρία και θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά και στην Ευρώπη και στην Ιταλία. Είναι στο χέρι μας: έχουμε ακόμα πολλά να φτιάξουμε.
 
Ποια είναι η φιλοσοφία της ομάδας σας και τι νοοτροπία θέλετε να έχετε στο παρκέ;
 
Νομίζω ότι η φιλοσοφία της ομάδας έχει να κάνει με το να παίζουμε σοβαρό μπάσκετ. Ο προπονητής πάντα λέει "βγείτε έξω στο παρκέ και αγωνιστείτε με σοβαρότητα" και συμφωνώ μαζί του. Κάποια παιχνίδια μπορεί να είναι καλά και κάποια άλλα όχι τόσο, αλλά επιθυμούμε να πηγαίνουμε στο παρκέ και συνεχώς να αγωνιζόμαστε με σοβαρότητα. Και το να είμαστε συγκεντρωμένες έχει να κάνει στο να επικεντρωνόμαστε σε αυτά τα πράγματα που αποτελούν το πλάνο του παιχνιδιού, να πιστεύουμε σε αυτό και να καταλαβαίνουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσει η ομάδα.
 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
 
Ποια είναι η γνώμη σου για το επίπεδο της Euroleague Women στην φετινή σεζόν; Τι ξεχωρίζεις από τα ματς μέχρι τώρα;
 
Ειλικρινά για μένα είναι δύσκολο να αξιολογήσω το επίπεδο της Euroleague. Κάποιες ομάδες θεωρούνται από τους experts ως καλές ομάδες και δεν εντυπωσιάζουν με τον τρόπο που παίζουν. Άλλες ομάδες, που θεωρούνται πιο χειρότερες, παίζουν καλά. Η Euroleague Women είναι η καλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη και πρέπει να σέβεσαι τον κάθε ένα που αντιμετωπίζεις. Ως παίκτρια, μπορώ να πω ότι είμαι συγκεντρωμένη μόνο στο παιχνίδι κάθε φορά και θα εκφράσω την άποψη μου στο τέλος της σεζόν.
 
Πως είναι η συνεργασία σου με το ελληνικό προπονητικό σταφ;
 
Είναι καλοί. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και όλοι προσπαθούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό.