Skip to main content

Λιμνιάτης: "Η χημεία των παικτών, το κλίμα στην δική μας εθνική είναι εξαιρετικό"

Ο Γιώργος Λιμνιάτης φιλοξενήθηκε στην εκπομπ΄η "Άμεσο Ριπλέι" του ΕΟΚ WebRadio, όπου μίλησε για την πορεία της Εθνικής Ανδρών, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την παραγωγή σουτέρ στο ελληνικό μπάσκετ.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Λιμνιάτη στο EOK WebRadio:

Για την Εθνική Ομάδα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ο όμιλος είναι πολύ δύσκολος με πολύ καλές ομάδες. Νομίζω αυτό που είδαμε ήταν πολύ ελκυστικό, πολύ όμορφο. Πρέπει να πούμε για ακόμα μια φορά ότι οι εθνικές ομάδες είναι η πιο δύσκολη δουλειά για έναν προπονητή γιατί δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο να προσπαθήσει να περάσει την φιλοσοφία του. Επομένως είναι ξεκάθαρα η χημεία των παικτών, το κλίμα που από ότι φαίνεται στην δική μας εθνική είναι εξαιρετικό. Να ευχαριστιούνται όλοι. Νομίζω αυτό μετράει πιο πολύ από την ποιότητα των παικτών. Το κλίμα μετράει πιο πολύ από κάθε τι άλλο. Παίξαμε το μπάσκετ που μπορούμε να παίξουμε με τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε. Δηλαδή να είμαστε πιεστικοί στην άμυνα, να τρέξουμε που κι αυτό είναι μεγάλη ικανότητα που έχει η ομάδα μας. Από εκεί και πέρα είχαμε πολύ καλή ψυχολογία γιατί δημιουργήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ».

Για τους σουτέρ της Ελλάδας: «Το πιο βασικό είναι να δημιουργήσεις το ελεύθερο σουτ. Μετά από εκεί και πέρα είναι θέμα ικανότητας, θέμα ημέρας. Είναι γεγονός ότι το ελληνικό μπάσκετ εδώ και πάρα πολλά χρόνια στερείται παιδιών που σουτάρουν πολύ καλά αλλά η ψυχολογία είναι το αντίδοτο σε κάθε παίκτη, όταν δεν είναι ένας κλασικός σουτέρ, αλλά όταν νιώθει καλά στη μέρα του μπορεί να είναι εύστοχος και να δημιουργήσει μια έξτρα απειλή».

Γιατί δεν βγάζουμε σουτέρ: «Καταρχάς το σουτ είναι ταλέντο πρώτα από όλα. Το δεύτερο είναι το κομμάτι της δουλειάς που πρέπει να το βελτιώσεις όσο περνούν τα χρόνια. Τρίτο είναι το κομμάτι της ψυχολογίας, πόσο δυνατός είσαι πνευματικά ώστε όταν υπάρχει ένα ελεύθερο σουτ να το πάρεις».