Skip to main content

Τα στοιχεία της Opta για το Σερβία-Ελλάδα

Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία της Opta για τον αγώνα των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, ανάμεσα στην Σερβία και στην Ελλάδα.

Αναλυτικά:

Η Σερβία έχει ηττηθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά δεν έχει κάνει χειρότερο σερί στην διοργάνωση. Έχει μέσο όρο 69.4 πόντους στα τελευταία πέντε παιχνίδια του θεσμού, ενώ στα προηγούμενα 13 ματς είχε κατά μέσο όρο 84.2 πόντους.

Η Ελλάδα έχει χάσει μόλις δύο παιχνίδια στα 16 που έχει δώσει ποέ στα προκριματικά, αλλά η μεγαλύτερη ήττα είναι από την Σερβία, τον Δεκέμβριο του 2018 (84-61). Η Ελλάδα έχει σκοράρει λιγότερους από 78 πόντους στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια της, ενώ στα προηγούμενα τέσσερα εκτός έδρας ματς είχε βάλει πάνω από 78 πόντους.

Η Σερβία μάζεψε 41 ριμπάουντ κόντρα στην Ελλάδα, τα περισσότερα της σε αγώνα προκριματικών. 

Ο Νικ Καλάθης έχει μέσο όρο 19 πόντους και επτά ασίστ σε τρεις εμφανίσεις στους αγώνες των προκριματικών. Έχει πετύχει 31 πόντους κόντρα στην Γεωργία, τον Σεπτέμβριο του 2018, που είναι οι περισσότεροι πόνοι που έχει βγάλει παίκτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε αντίστοχο αγώνα. Στο προηγούμενο ματς με την Σερβία είχε 15 πόντους, πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

*Πάντα αναφερόμαστε σε αγώνες των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο.