Skip to main content

Μίσιτς: «Ο Αταμάν κάνει τα πράγματα απλά, καταλαβαίνει τους παίκτες»

Ο Βασίλιε Μίσιτς αποθέωσε τον Εργκίν Αταμάν και μίλησε για το πέρασμά του από την Τόφας και τη συμβολή του Ορούν Ενέ στην καριέρα του.

Ο Σέρβος γκαρντ έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς της Ευρώπης και κατά καιρούς έχει γραφτεί ότι βρίσκεται στο στόχαστρο κορυφαίων συλλόγων. Φέτος, σε 24 παιχνίδια της EuroLeague που αγωνίστηκε, ο 26χρονος γκαρντ μέτρησε 14.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ και 1.3 κλεψίματα ανά 30:34.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πιθανά το λογικό θα ήταν να έμενα στη Ζαλγκίρις αλλά ήθελα να εφαρμόσω όσα είχαν μάθει.. Όταν πήγα άκουσα πολλά για τον Αταμάν, κριτικές τύπου ‘’δεν του αρέσουν τόσο οι Σέρβοι, δεν ενδιαφέρεται για το μπασκετ’’, όμως δεν με ενδιέφερε. Κάνει τα πράγματα πιο στο παρκέ πιο απλά, καταλαβαίνει τους παίκτες, μοιράζει ευθύνες, μπορεί να αντιληφθεί τα λάθη του και δίνει ελευθερίες. Για αυτό το λόγο, προτίμησα να μείνω στην Εφές και να επεκτείνω το συμβόλαιό μου.

Δεν κλήθηκα στην Εθνική ομάδα για πρώτη φορά το 2016, καθώς δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής και πιο μετά δέχθηκα την πρόταση της Τόφας. Όταν έφυγα δεν ήξερα την Τόφας και τον Ορούν Ενέ. Μπορώ να πω ότι ο κόουτς έχει σπάνια ειλικρίνεια και υπομονή. ‘’Θέλω να είμαι δίκαιος και να το χρεωθώ αν το αξίζω’’ είπα και ο Ορούν μου έδωσε ό,τι άξιζα. Είχα σκαμπανεβάσματα αλλά με ανέδειξε με υπομονή.

Όταν ξεκίνησα να παίζω καλά, έσπασα το χέρι μου τον Φεβρουάριο. Δεν μπορούσα να αγωνιστώ για έξι εβδομάδες, γίναμε πολύ στενοί φίλοι σε όλη αυτή τη διαδικασία κι ελπίζω να παραμείνουμε σε όλη μας τη ζωή. Παρά το γεγονός ότι ήθελε να με κρατήσει, όταν έφτασε η πρόταση της Ζαλγκίρις, είπε πως ‘’είναι ώρα να φύγεις’’ και αργότερα πήρα την απόφασή μου».