Skip to main content

Δεν είναι όλοι ίδιοι στο μπάσκετ

Η παράλογη απόφαση της ΕΟΚ επικρίθηκε από πάρα πολλούς. Μια γρήγορη ματιά στα σόσιαλ μίντια  έφτανε και περίσσευε για να αντιληφθεί κανείς πόσο λάθος ήταν η κίνηση για τα τμήματα υποδομής των ομάδων των Εθνικών κατηγοριών.

"Τα σωματεία που συμμετέχουν στα Εθνικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών δεν υποχρεώνονται να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα παίδων ή εφήβων και κορασίδων η νεανίδων. Και δεν θα υφίσταται επιβολή ποινής", έλεγε η νέα (αλήθεια πόσες είναι οι ειδικές προκηρύξεις φέτος) ειδική προκήρυξη της ΕΟΚ, που αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις και στεναχώρια στους μπασκετικούς κύκλους.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι την επιθυμία της ΕΟΚ θα την ακολουθήσουν και οι Τοπικές Ενώσεις. Το αντίθετο είναι πολλές αυτές που θα κρατήσουν το υποχρεωτικό της συμμετοχής στα "μικρά" τμήματα, δίχως να λογαριάζουν τι θα γίνεται στα εθνικά πρωταθλήματα.

Μία απ' αυτές θα είναι σίγουρα η ΕΚΑΣΚ στην Κρήτη, που χρόνια τώρα διαφέρει. Και ρίχνει το βάρος σε παίδες, έφηβους, κορασίδες και νεανίδες και το δείχνει με κάθε τρόπο. Διότι είπαμε, δεν είναι όλοι ίδιοι στο μπάσκετ.

Με τιμή

Ο Ακάλυπτος