Skip to main content

Shot Clock WC Group B: Ένα ξεκάθαρο φαβορί και τρεις ομάδες για την δεύτερη θέση

Μετά την ανάλυση του πρώτου ομίλου, το «Shot Clock» συνεχίζει με τον δεύτερο όμιλο του παγκοσμίου κυπέλλου. Ένας όμιλος με ένα ξεκάθαρο φαβορί και τρεις ομάδες που θέλουν και ίσως μπορούν να πάρουν τη 2η θέση.

Κίνα

Team Profile: Παρά τις διαχρονικές προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλήματος, η CBA παραμένει ένα πλούσιο μεν, αλλά χαμηλό ποιοτικά πρωτάθλημα. Αυτό αποτυπώνεται και στην Εθνική ομάδα, που παίζει ένα γρήγορο, αλλά…κάπως άχαρο παιχνίδι. Η Κίνα, με προπονητή τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, θα προσπαθήσει να έχει κάποιες αρχές στο παιχνίδι της και με all around star τον Κάιλ Άντερσον θα επιχειρήσουν μια πρόκριση στους “16”.

Star Player: Ο Ζου Κι είναι ο καλύτερος Κινέζος, αλλά η πολιτογράφηση του Κάιλ Άντερσον κάνει τα πράγματα λίγο…πιο εύκολα για τον coach Τζόρτζεβιτς. Ο «Slow Mo» είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τα πάντα και αυτό του ζητά η κινέζικη ομοσπονδία για φέτος! Να κάνει τα πάντα σε υψηλό επίπεδο! Το κατά πόσο θα τα καταφέρει, θα κρίνει και την επιτυχία τους στη διοργάνωση.

Τι θα πετύχουν: Με τη Σερβία να είναι δεδομένα το φαβορί του ομίλου, ο δρόμος για τη 2η θέση είναι ορθάνοιχτος και η εθνική ομάδα της Κίνας θα επιχειρήσει να την κατακτήσει. Η κόντρα με το Πουέρτο Ρίκο στη τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης ίσως κρίνει ποιος θα περάσει.

Πουέρτο Ρίκο

Team Profile: Μια από τις πιο διασκεδαστικές ομάδες στα παγκόσμια κύπελλα διαχρονικά, το Πουέρτο Ρίκο αναμένεται και φέτος να παίξει γρήγορο μπάσκετ βασισμένο σε έναν dominant guard. Το pick and roll μεταξύ Γουότερς – Κόντιτ θα είναι το Τζέι Τζέι Μπαρέα – Σαντιάγκο της νέας εποχής, αλλά δυστυχώς για τους συμπαθείς Πορτορικάνους σε πολλά επίπεδα κάτω.

Star Player: Ο Γουότερς έχει πολλούς περιορισμούς για να παίξει στο ΝΒΑ ή την Ευρωλίγκα. Οι ικανότητές του όμως δε μπορούν να αμφισβητηθούν και με την απουσία του Αλβαράδο είναι ο γκαρντ που θα τρέχει όλο το παιχνίδι!

Τι θα πετύχουν: Η μάχη με την Κίνα θα κρίνει τα πάντα, αλλά το Πουέρτο Ρίκο είναι μια πιο ικανή και μπασκετική ομάδα. Θα πρέπει να είναι σε θέση να προκριθεί.

Νότιο Σουδάν

Team Profile: Το Νότιο Σουδάν κατεβάζει μια ομάδα με υπεραθλητές που πολύ δύσκολα όμως θα μπορέσουν να έχουν τη χημεία και την σωστή τακτική προσέγγιση για να περάσουν στον επόμενο γύρο. Το παιχνίδι τους βασίζεται στα τεράστια και αθλητικά κορμιά τους και στην ικανότητα όλων των παικτών να βάλουν την μπάλα κάτω. Δεν είναι η πιο μπασκετική ομάδα του τουρνουά, όμως είναι σύγχρονη και αθλητική.

Star Player: Παρά την παρουσία του Γκάμπριελ , που είναι ικανός ψηλός ακόμη και για το ΝΒΑ, ο σταρ της ομάδας στο τουρνουά πρέπει να είναι ο Μάριαλ Σαγιόκ. Παρότι δεν κατάφερε να αποδώσει στην Ευρωλίγκα, έχουμε δει τι μπορεί να κάνει τόσο στην Τουρκία, όσο και στη G League και έτσι ο Σουδανός..KD θα έχει όλες τις επιθέσεις πάνω του.

Τι θα πετύχουν: Δεν περιμένουμε πολλά, αλλά μια ευχάριστη έκπληξη είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ο όμιλος είναι εύκολος και γιατί να πούμε όχι σε μια υπέρβαση;

Σερβία

Team Profile: Ο όμιλος είναι εύκολος και ο δρόμος βατός για μια Σερβία που είναι με διαφορά η πιο αδύναμη των τελευταίων πολλών ετών. Η απουσία των Γιόκιτς, Μίτσιτς, Μπιέλιτσα, Κάλινιτς και Λούτσιτς δεν είναι μόνο απουσία σε ταλέντο, αλλά και σε προσωπικότητα και χημεία. Πλέον, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είναι ο μοναδικός μεγάλος σταρ της ομάδας, όμως γύρω του πρέπει να υπάρξει ένα δυνατό υποστηρικτικό σύνολο με προεξέχοντες τους Γκούντουριτς και Μιλουτίνοβ.

Star Player: Φέτος, όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Ο σταρ των Χοκς καλείται να τραβήξει την Σερβία όσο πιο μακριά μπορεί με το δρόμο για την 8άδα να είναι κάτι παραπάνω από βατός.

Τι θα πετύχουν: Παρά τις τεράστιες απουσίες, η Σερβία παραμένει μια δυνατή ομάδα με ΠΟΛΥ εύκολο μονοπάτι στους “8”. Άρα, προφανέστατα, κοιτάζει για μετάλλιο!