Skip to main content

Basket League: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Θεσσαλονίκη

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 7η αγωνιστική της Basket League και όλοι οι προβολείς είναι στραμμένοι στην Θεσσαλονίκη και στο Παλατάκι, όπου διεξάγεται το μεγάλο ντέρμπι της πόλης.

ΠΑΟΚ εναντίον Άρη (16:00), σε ένα παιχνίδι με τεράστιο ενδιαφέρον, τόσο για λόγους πρεστίζ όσο και βαθμολογικό, καθώς αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττες, ο ΠΑΟΚ από την Λάρισα, αποτέλεσμα που έφερε την αποπομπή του Κώστα Μέξα και την άφιξη του Άρη Λυκογιάννη και ο Άρης από το Λαύριο.

Στις 19:00, στην Πάτρα, ο Προμηθέας υποδέχεται τον Κολοσσό, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από μία δύσκολη εβδομάδα, που ξεκίνησε από την εγχώρια ήττα από τον Άρη και συνεχίστηκε με δύο ευρωπαϊκές ήττες, από Ναντέρ και Τσεντεβίτα Ολίμπια. Αντίθετα ο Κολοσσός προέρχεται από την άνετη νίκη επί της Λάρισας.

Τέλος, στις 20:00, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το Περιστέρι, στην επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος των πράσινων. Το τριφύλλι ψάχνει την νίκη που θα του ανεβάσει το πεσμένο ηθικό, μετά την εντός έδρας ήττα από την Ζαλγκίρις, για την Euroleague, ενώ και οι φιλοξενούμενοι μετρούν δύο σερί ήττες, από Λαύριο για το πρωτάθλημα και Στρασμπούρ για το BCL.

Στα παιχνίδια που άνοιξαν την αυλαία της 7ης αγωνιστικής, το Λαύριο πρόσθεσε ακόμα μία νίκη, επικρατώντας του Χαρίλαου Τρικούπη με 87-70. Σπουδαίο" διπλό" σημείωσε η ΑΕΚ επί του Ηρακλή με 79-72, ενώ επίδειξη δύναμης έκανε ο Ιωνικός, που πέρασε από την Λάρισα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 97-76.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

16:00 ΠΑΟΚ - Άρης

19:00 Προμηθέας – Κολοσσός

20:00 Παναθηναϊκός – Περιστέρι