Skip to main content

Μπαρτζώκας: "Εμείς έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της νίκης επί της Μπασκόνια και κυρίως την οριστικοποίηση της κατάκτησης της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό.

"Στην πιο δύσκολη Ευρωλίγκα όλων των εποχών κατά την άποψή μου, βρεθήκαμε στην πρώτη θέση της κατάταξης και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, το επιτελείο, τον κόσμο. Είχαμε συνέχεια σε έναν "μαραθώνιο" όπως είναι αυτός της κανονικής περιόδου και αυτό είναι που μας έφερε στην πρώτη θέση. Δεν θέλω να πω κάτι αγωνιστικό για το παιχνίδι. Τώρα θα έχουμε δύο μέρες ρεπό, να καθαρίσουμε λίγο το μυαλό μας και να στρεφούμε στα πλέι οφ. Είναι μια τεράστια ικανοποίηση να βοηθάω αυτόν τον τεράστιο οργανισμό να προχωράει και να βελτιώνεται και ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον. Έχουν βοηθήσει όλοι για να γίνει αυτό. Εδώ και δυο χρόνια μια ομάδα ανθρώπων έχει δίνει πως είναι ... winning ομάδα. Τιμούν τη φανέλα και με το μοντέλο διοίκησης που έχει σέβεται αυτούς που σέβονται την ομάδα και το δείχνει και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος".

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι στην τελευταία αγωνιστική με τόσα να κρίνονται στην τελική κατάταξη δεν γίνονται οι αγώνες ίδια μέρα και ίδια ώρα: "Δεν υπάρχουν λύσεις ακόμη σε κάποια πράγματα. Η Φενέρ έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα. Πρέπει να παλιά για να δούμε ομάδα να επιλέγει αντίπαλο. Ο Πενιαρόγια θα πρέπει να περιμένει ως αύριο για να δει αν θα παίξει πλέι οφ ή όχι".

Για τον τίτλο του φαβορί που αποδίδουν πολλοί στον Ολυμπιακό ενόψει της συνέχειας δήλωσε: "Δείξαμε σοβαρότητα και συνέπεια στην κανονική περίοδο και θα είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε έτοιμοι για τα πλέι οφ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως οι προσδοκίες όλων είναι πέρα από το φυσιολογικό. Όλοι ζητούν τον τίτλο. Θα κάνουμε ότι όλη τη σεζόν. Θα παίξουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Και οι αντίπαλοί μας όμως είναι πολύ δυνατοί. Αν δείτε τα μπάτζετ ομάδες που έμειναν εκτός, θα δείτε πως τίποτα δεν είναι εύκολο. Έχουμε καλλιεργήσει όμως αυτό το έδαφος. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, φταίει και η πορεία μας γι' αυτό, αλλά ας δούμε αν μπορούμε να τις δικαιώσουμε".