Skip to main content

Ολυμπιακός – Οι πιθανοί αντίπαλοι στα Play Offs της Euroleague

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, με την νίκη του επί της Μπασκόνια, τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο της Euroleague, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από ελληνική ομάδα στην σύγχρονη μορφή του θεσμού και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν τον αντίπαλο τους.

Αυτός θα είναι η ομάδα που θα τερματίσει στην 8η θέση, μετά το φινάλε της regular season, με τις νίκες των Μακάμπι επί της Ρεάλ, αλλά κυρίως του Ερυθρού Αστέρα επί της Φενέρμπαχτσε, να απλουστεύουν τα πράγματα. Και αυτό γιατί, πλέον, οι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων» είναι τρεις, όσα και τα σενάρια από τα οποία θα προκύψει η 8η ομάδα της regular season.

Συγκεκριμένα, το πρώτο σενάριο θέλει τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει την Μπασκόνια, κάτι που θα συμβεί αν η Μπάγερν επικρατήσει στο παιχνίδι της Παρασκευής (14/4, 21:30) της Ζαλγκίρις.

Το δεύτερο σενάριο θέλει αντίπαλο των «ερυθρόλευκων» την Ζαλγκίρις, όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο, χρειάζονται δύο «διπλά». Αυτό των Λιθουανών στην Γερμανία επί της Μπάγερν (14/4, 21:30), αλλά και αυτό του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι, απέναντι στην Παρτιζάν (14/4, 21:30).

Και τρίτο και πιθανότερο, σύμφωνα με την λογική, σενάριο, είναι αυτό που θέλει τον Ολυμπιακό να κοντράρεται με την Φενέρμπαχτσε,. Για να συμβεί αυτό, πρέπει η Παρτιζάν να επικρατήσει του Παναθηναίκού, καθώς επίσης και η Ζαλγκίρις (που καίγεται για την νίκη – πρόκριση) στο Μόναχο της αδιάφορης βαθμολογικά Μπάγερν.

Υπομονή μερικές ώρες, καθώς λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Μ. Παρασκευής, θα γνωρίζουμε και τα τέσσερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης.