Skip to main content

Ο Λάσο ζητά τιμωρία Μποχωρίδη, όπως είχε συμβεί και με Τόμιτς (vid)

Μετά από την λήξη του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Παναθηναϊκό ο Πάμπλο Λάσο ζήτησε με δηλώσεις του την τιμωρία του Λευτέρη Μποχωρίδη για τον τραυματισμό του Τζέισι Κάρολ, ο οποίος σε μια προσπάθεια για σουτ τριών πόντων προσγειώθηκε πάνω στο πόδι του Έλληνα γκαρντ.

Όπως τόνισε μάλιστα ο προπονητής της βασίλισσας ανεξάρτητα με την πρόθεση που είχε ο Μποχωρίδης, η ενέργειά του ήταν επικίνδυνη και θα πρέπει να του επιβληθεί ποινή από την Euroleague.

Παρότι δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στην διοργάνωση να τιμωρούνται παίκτες κατόπιν εορτής, δηλαδή με τη χρήση βίντεο, αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί, κατά σύμπτωση στο ίδιο γήπεδο και μάλιστα με τον Τζέισι Κάρολ ξανά στη θέση του θύματος!

Ήταν Μάρτιος του 2017, όταν η Ρέαλ υποδεχόταν την Μπαρτσελόνα και στο τελευταίο λεπτό του "κλάσικο" με το σκορ στο 85-67 υπέρ των Μαδριλένων, ο Αντε Τόμιτς χτύπησε με τον αγκώνα στο πρόσωπο τον Κάρολ. Οι διαιτητές όχι μόνο δεν είδαν την αντιαθλητική ενέργεια του Κροάτη σέντερ, αλλά χρέωσαν και με τεχνική ποινή τον Κάρολ επειδή διαμαρτυρήθηκε εκνευρισμένος.

Την επόμενη μέρα η Euroleague τιμώρησε με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής και πρόστιμο 20.000 ευρώ τον Τόμιτς. Για το ίδιο παιχνίδι μάλιστα είχε επιβληθεί πρόστιμο και στον τότε προπονητή της Μπαρτσελόνα Γιώργο Μπαρτζώκα, που είχε αποβληθεί έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές.