Skip to main content

Στοτς: «Ο Νούρκιτς έκανε καλή δουλειά...αφού άφησε εκτός παιχνιδιού τον Γιόκιτς»

 Οι Μπλέιζερς υπερασπίστηκαν την έδρα τους και νίκησαν τους Νάγκετς με 115-95, ενώ οι Τζαζ νίκησαν εκτός έδρας του Γκρίζλις με 121-111.

Αναλυτικά: 

Μπλέιζερς-Νάγκετς: 115-95

O προπονητής των Μπλέιζερς, Τέρι Στοτς δήλωσε ότι:  "(Σχετικά με τον Νίκολα Γιόκιτς). Ήταν πιθανόν ένας συνδιασμός. Νομίζω ότι έχασε κάποια σουτ που έχει βάλει στην σειρά. Αυτό είναι το ένα πράγμα, αλλά θεωρώ ότι ο Νούρκιτς έκανε καλή δουλειά με το να τον μαρκάρει και να τον αφήσει έξω, έχοντας θέμα με τα φάουλ.  (Σχετικά με την συμπεριφορά του Νόρμαν Πάουελ) ανέφερε ότι: "Θεωρώ ότι είναι πολύ ανταγωνιστικός. Είναι καλό παιδί. Όλα έχουν να κάνουν με ότι θέλει να νικάει. Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, αλλά είναι πολύ ανταγωνιστικός στα ματς. Έχει καλή αίσθηση του χιούμορ και είναι ωραίο να είναι παντού".

Ο Νόρμαν Πάουελ ανέφερε ότι: "Νόμιζα ότι η προσπάθεια που καταβάλαμε από την αρχή έως το τέλος ήταν η ακριβής προσπάθεια που χρειαζόμασταν. Νόμιζα ότι καταφέραμε να κάνουμε την προσπάθεια που είχαμε από το Game 3, τον τρόπο που ξεκινήσαμε το παιχνίδι. Έκαναν ένα μικρό σερί και ήμασταν σε θέση να διατηρήσουμε την διαφορά, ήμασταν σε θέση να δώσουμε "γροθιά" αλλά και να ξαναδώσουμε. Πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια σκέψη, αποκλειστικά συγκεντρωμένοι  σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο γήπεδο και πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο σχέδιο παιχνιδιού. Αυτή την ενέργεια και την προσπάθεια χρειαζόαστε για την πλήρη πορεία του παιχνιδιού και των σειρών.

 Ο Γιουσούφ Νούρκιτς επεσήμανε ότι: "Φυσικά, δύο παιχνίδια στην σειρά να βγαίνω έξω λόγω φάουλ δεν φαίνεται ωραίο και δεν είναι αυτό που συνηθίζω να κάνω. Είδα το βίντεο και αυτό που έπρεπε να κάνω και προσπάθησα να δείξω τα χέρια μου όσο καλύτερα μπορούσα-και ειλικρίνα όταν κάνουν  σουτ, είναι μεγάλη επίθεση και όταν τα χάνουν, είναι κακή επίθεση για αυτούς. 

Ο προπονητής των Ντένβερ Νάγκερς, Μίχαελ Μαλόουν ανέφερε ότι: "Ήταν δύο παιχνίδια στην σειρά που δεν ήμασταν σε θέση να ξεκινήσουμε το παιχνίδι. Ευτυχώς, στο τρίτο παιχνίδι κάναμε πολλά τρίποντα για να επιστρέψουμε και ήμασταν κοντά και κλείσαμε το πρώτο τέταρτο του τρίτου παιχνιδιού με ένα επί μέρους σκορ 19-4. Πετύχαμε τρίποντα σε αυτό το παιχνίδι και ο πάγκος μας ήταν πολύ καλά. Απόψε οι βασικοί παίκτες δεν ήταν καλοί. Θεωρώ ότι μας καθόρισε η παρουσία του πάγκου στο πρώτο ημίχρονο, ισοφαρίσαμε το παιχνίδι και πήγαμε ένα επί μέρους σκορ 10-4 στην δεύτερη περίοδο. Πήραν timeout και τελείωσαν την δεύτερη περίοδο με ένα επί μέρους σκορ 15-7 νομίω. Είχαν ένα ακόμη επί μέρους σκορ 25-7 σε σχέση με τους βασικούς παίκτες στο παρκέ. Νόμιζα ότι είχαμε κάποια παιδιά που ήταν διστακτικά, που έμοιαζαν λίγο τρομαγμένα, αλλά παίξαμε αδύναμα και πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι στο εντός έδρας παιχνίδι. Είναι αδιαμφισβήτητα απογοητευτικό, τους δίνω τα εύσημα, ο Νόρμαν Πάουελ έπαιξε εξαιρετικά απόψε. Ο Γιουσούφ Νούρκιτς έπαιξε εξαιρετικά απόψε". 

Ο Νίκολα Γιόκιτς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: "Είμαι μια πραγματικά πολύ επικίνδυνη ομάδα και δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, να παίζουμε εύκολα δεν μπορούμε να έχουμε μια χαλαρή νοοτροπία. Οπότε ήταν ένα κακό παιχνίδι, πήραν την ενέργεια, πήραν το ρυθμό, οι βασικοί τους παίκτες μας έβαλαν πολλά καλάθια και δεν ανταποκριθήκαμε καλά. Πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι¨.

Γκρίζλις-Τζαζ: 111-121

Ο γκαρντ των Τζαζ, Μάικ Κόνλει υπογράμμισε οτι: ¨"Ο Ντόνοβαν (Μίτσελ) ήταν ο Ντόνοβαν από την αρχή", με τον Μίτσελ να επισημαίνει ότι: "Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχει περάσει λίγη ώρα και επιστρέψαμε σε αυτό. Αυτό πραγματικά ήταν. Καταλάβαμε ότι έπρεπε να εξοικονομήσουμε ενέργεια όσο το δυνατόν περισσότερο, δεν χρειάζεται να είσαι τόσο πλούσιος, νομίζω ότι αυτή είναι η σωστή λέξη για να χρησιμοποιήσω, αλλά νομίζω ότι δεν είμαι τόσο δυνατός και εκφραστικός στις κινήσεις μου".

Ο προπονητής των Γιούτα Τζαζ, Κούιν Σνάιντερ ανέφερε ότι: "Όταν έχεις ένα παιδί που έχει τόσο πολύ εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και αυτή τη "φωτιά" του ανταγωνισμού, ξέρεις τότε ότι θα κάνει κάποια πράγματα να συμβούν. Δεν πρόκειται να είναι επιτυχής σε κάθε κατοχή, αλλά ούτε θα αποθαρρυνθεί".

Ο προπονητής των Μέμφις Γκρίζλις, Τζένκινς τόνισε ότι: ¨"Έκαναν τα παιχνίδι από το ξεκίνημα. Δεν μπορούσαμε να τους κόψουμε...Στην πρώτη περίοδο, δεν είχαμε την πειθαρχία. Πάρα πολλές κακές περιόδου και μας έκαναν να το πληρώσουμε αυτό".