Skip to main content

Ολυμπιακός – Το εντυπωσιακό στατιστικό με τις ομάδες της πρώτης οκτάδας της Euroleague

Ο θρίαμβος του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα και παράλληλα η εντός έδρας ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπασκόνια, φέρνει και πάλι τους «ερυθρόλευκους» μόνους πρώτους στην κορυφή της βαθμολογίας , με ρεκόρ 19-8 (έναντι 18-8 των Καστιγιάνων), μετά από 27 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Πειραιά συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της, πραγματοποιώντας επίδειξη δύναμης, όπως φαίνεται από το εντυπωσιακό 9-2 απέναντι στις ομάδες που, μαζί με την ίδια, βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα της Euroleague.

Χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός φέτος έχει νικήσει εντός αλλά και εκτός έδρας, τόσο την Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και την Μπαρτσελόνα, έχοντας αποκτήσει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Παράλληλα οι Πειραιώτες έχουν επικρατήσει των Παρτιζάν (εντός), Μπασκόνια (εκτός), Ζαλγκίρις (εντός) και ενώ απομένουν τα ματς σε Βελιγράδι, ΣΕΦ και Κάουνας αντίστοιχα. Ουσιαστικά η μόνη ομάδα η οποία έχει επικρατήσει του Ολυμπιακού και μάλιστα δύο φορές, είναι η Μονακό, που έχει λυγίσει τους «ερυθρόλευκους» τόσο στον Πειραιά, όσο και στο Πριγκιπάτο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού απέναντι στις ομάδες που απαρτίζουν μέχρι σήμερα την πρώτη οκτάδα της Euroleague:

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 70-80

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας 90-80

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 87-89

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 92-97

Ολυμπιακός – Μονακό 76-81

Ολυμπιακός – Παρτιζάν 87-58

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 94-67

Μονακό – Ολυμπιακός 64-60

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 73-60

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 73-93

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 77-70